Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Vyrážka - pupínky na tváři u dítěte

Dobrý den, mám šestiměsíčního syna, který má od druhého měsíce na tvářích vyrážku - červené pupínky, na dotek horká kůže. V nemocnici na kožním jsme dostali Fucicort. Vyzkoušela jsem potom na tváře snad všechny mastičky, ale nic jiného nezabralo, jakmile přestanu mazat Fucicortem, do druhého dne má pupínky znova. Kůži má potom čím dál tím horší a i dost vysychá. Náš kožař mi řekl ať používám Leniens (která vůbec nezabírá) a tolik to neřeším. Ale nedá se to neřešit, protože během tří dnů má na tvářích horké červené koláče, které vypadají prostě strašně. Prosím, poraďte mi, co by mohlo pomoci, kromě Fucicortu protože tím se může mazat občas. Také mi nikdo nevysvětlil co to na těch tvářích vůbec má. Velmi Vám děkuji za pomoc

Odpovědi na otázku

Dobrý den, ono se to velmi špatně radí. Vždyť ani u lékaře vám nevysvětlili o co jde. Jedná se o atopický ekzém??? Probírala jste situaci s pediatrem? Možná neřešte s lékaři jen volbu masti, ale celkový stav synka (a to právě s pediatrem). Popřemýšlejte nad jeho stravou, nad bezprostředním prostředím v postýlce, ale i tím vzdálenějším. Zkuste sledovat, kdy se příznaky zhoršují a kdy zlepšují. Možnost je vyhledat nějakého holisticky či psychosomaticky zaměřeného lékaře. Ale rozhodně bych začala pediatrem a nikoliv kožním oddělením.