Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Syndrom dráždivého tračníku

Dobrý den.ráda bych znala váš názor.Dnes si pročítám různé diskuze ohledne SDT a i podle zkušeností ostatních mi příjde, že tím trpím také.Už půl roku mám střevní problémy kolonoskopie a gastro v pořádku jen menší zánět v břiše.Doktor mi řekl že je možný syndrom dráždivého tračníku, ale špatně se to prý posuzuje ať příjdu na kontrolu za tři měsíce.Teď jsem týden doma, protože jsem to psychycky moc nezvládala a stejně mám pocit plnosti i po menším jídle neustále to ve mě kručí, cítím jak ve mě jídlo postupuje střevama.Dříve mi přišlo že mi je špatně ráno a dost to dělal stres, že musím někam jet ale teď jsem doma a břicho mě bolí celý den.Myslíte, že bych měla zkusit antidepresiva a bylinné čaje na trávení a nervan?Děkuji za odpověď.

Odpovědi na otázku

Stanovit diagnozu dráždivého tračníku není snadné. Pokud se provedou vyšetření, která vyloučí se ostatní možné přičiny obtíží, pak je možné, že se jedná o funkční poruchu. Stejně svízelná je i léčba. Ta vyžaduje individuální přístup a určitě zde může mít velký vliv i psychika. Zkuste to konzultovat se svým lékařem a eventuálně se obrátit i na psychoterapeuta.